Search

RSS

Saturday, August 7, 2010

suatu kisah~~

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lg Maha Penyayang..
assalamualaikum...

new entri here...nge~~
Alhamdulillah..
ana still lg dpt send new entri kat ampa(korg) smua..
actually br je balik dr kuliah ganti..
hari sabtu...mood cuti..but kne attend class gak..adeh..dah ar smlm stay up smpai kul 4 lbh..nge~~(tu la..sape suoh berjaga)..tp alhamdulillah la tak ngantk..bgn pon time cam biase gak.
kuliah hr ni full but ok la tak pnt sgt...leh balik awl. before balik td ade sesi fotografi ngan classmates..utk program anak angkat. Pic tu nak bg kat family angkat utk dijadikan kenang-kenangan..esok, 8hb smpai 10hb kami PISMP sem 4 akan berkampung kat Bendang Man, Sik utk program BIG(Bina Insan Guru)-anak angkat . Perasaan?agak xcited.yeeha! sblm ni ana pnh gak join program ni dlu..ms foundation sem 3 kat KEDA Pokok Sena...dapat family yg sgt best n kakak2 angkat yg sempoi gler..so..program kali ni kira pengalaman kali kedua la.

ok2..back kpd tajuk kat atas..
ms mkn td tetibe je tringat ngan 1 peristiwa ms kat perhentian bas Shahab Perdana Alor Star..
mulut ni spontan je nyanyi lagu ni."ooooo...org mude....."(rentak lagu ape ntah lupa lak namenye)
suara cam sedap..hihi..
nak tau sapa nyanyi?emm ade la sorg pak cik yg agak kurang suiman kat stesen bas tu..
ske merayau2 sambil menyanyi2..
suaranya bleh tahan sedap. kalo tak takkan smpai ana leh tringat lak bait2 lagu yg dia nyanyi tu..hihi(serius tak tpu)
dia dr Jitra..(erk..bandar darulaman ke)haha
yg lain tu ana tak pasti lak la..yg ana tau tu je la..(sbb dgr dia berckp2 ngan sorg pak cik ni)
terhibur je tgk telatah dia terutama bila dia mengacau anak2 dara yg ngah tggu bas..nyanyi2..(nak ngrat ar konon..hihi) sape yg kne tu mst cam takut2 n gelak2 je..nak lari cam kaki kne gam lak kan..hihi
ana pun kne gak ms tu..tp jap je la sbb ana pindah tempat ke tempat lain. tp mmg sdp ar suara dia..kalah m nasir..hihi
masa dok usha2 tu ana terfikir n curious nak tau pasal latar blakang dia, punca dia jd cmtu, ada fmly ke tak n mcm2 lg la.
rasa kesian pun ada gak.
tp ada satu yg ana kagum tgk pak cik ni bl dia jmpa org je dia akan salam or berjabat tgn (yg laki je la) hmm bagus kan?ada gak adat sopannya. kalo yg waras ni??????????
dan ms tu gak ada la 2 org student asing dr UUM (bangsa arab). siap salam2 dan puji2 (dlm bhs arab) n gosok2 blakang lak kat p.cik tu. yg si bangsa Melayu ni lak dok gelak2 je..ada yg ms p.cik tu hulur tgn depa (dorg) wat bodo je..ishhh.
kul 5ptg lbh..ana meninggalkan stesen bs shahab perdana tu dgn seribu satu persoalan...

ms dalam bs lak..(nak balik jitra)
masyaallah..punya la ramai org dlm tu..sesak sgt...smpai berdiri pun berhimpit2. Dan ms tu ana berdiri kat sebelah dua org laki arab yg dpt seat dlm bas tu. masa bs ngah gerak sorg drp dorg ni ade tgur ana (dlm bhs Inggeris). dia suruh ana dduk dan dia nak berdiri. Pegh..subhanallah gentelman gler mamat arab nih..ade mamat mlayu nak wat camtu???(reader lelaki mlayu msti tercabar kan?? hihi) ana lum jmpa lg la kot..kalo jmpa pon dia la lelaki Melayu terakhir...hihi
tp ana ckp balik kat dia (in english) yg ana nak berdiri shj (padahal time tu kaki mmg dah lenguh berdiri) hihi takpe la. ana takkan dduk sblh kwn dia tu (yg laki) berdiri pon berdiri la..prinsip still kne jg sbb still bleh elakkan??bkn dlm darurat pon..so..ana berdiri la sampai sampai ke destinasi yg dituju......
tutttttttttttttt! loceng bas ditekan...
ana turun...
lalu bas Mara Liner tu memecut meninggalkan ana bersama2 peristiwa, kisah dan seribu satu persoalan dan pengalaman

sekian,
wassalam =)
dr penulis : amirah_Azmi



kamus bhs utara: ampa-korang
depa-dorg

3 comments:

kyrios angel said...

menarik nau suatu kisah tu ek
kisah pak cik bg salam tu, ana puji lah..bgus akhlak pak cik tu walaupun xwajib ke atasnya rukun islam dan rukun iman..tapi tang pak arab tu..bahaya nooo...ish2...

kamus owg melaka: nau=sgt
kamus owg utagha: noo (penyedap ayat kot) haha

mizzMira said...

ish anda ni man..buat sy tergelak..hahah
try p shahab.ada lg tak pak cik tu..leh nyanyi same2 ngan dia..hihi

kyrios angel said...

jom nyanyo bersama pak cik
mari menyusun seroja bunga seroja
ha ha aih....

hehe..senda gurau penghias kehidupan insyaAllah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails