Search

RSS

Saturday, February 14, 2009

FAKTA MENGAPA BANGSA YAHUDI GANAS

BANGSA BERJIWA BESAR - BANI ISRAEL

Dalam satu perjuangan, jika ada tujuan atau target yang diiringi faktor2 yang menguatkan keyakinan, maka ia akan menjadikan pejuang-pejuangnya berjiwa besar.Contohnya Yahudi yang berjiwa besar, dapat mengkongkong kaum Arab yang jumlahnya berlipat kali ganda jauh lebih banyak dari mereka. Walaupun belum menjajah secara fizikal secara menyeluruh…

Mengapakah kaum ini begitu bercita-cita besar dan berjiwa besar? Sekurang-kurangnya ada 4 perkara yang mendorong mereka.

1. Mereka menganggap bahawa mereka ini anak Tuhan. Anak Tuhan tidak boleh duduk di bawah bangsa lain yang bukan anak Tuhan, yang lebih rendah martabatnya. Keyakinan ini dididik sejak pra-sekolah lagi.

2. Mereka menganggap mereka berbangsa paling mulia di dunia, iaitu Arya. Maka datanglah satu keyakinan dan cita2 perjuangan yang besar, di mana mereka tidak akan sanggup duduk di bawah bangsa2 yang hina.

3. Mereka berketurunan Nabi-Nabi. Keturunan kebanyakan para Nabi adalah dari Bani Israel. Fakta ini memang benar. Mulai generasi ketiga Nabi Ibrahim dan seterusnya, Nabi-Nabi yang bukan dari Bani Israel adalah hanya Rasulullah SAW yg berketurunan Nabi Ismail as. Keturunan Bani Israel adalah dari Nabi Ishak as.Ini menjadikan mereka berfikir bahawa keturunan Nabi-Nabi yg ramai itu tidak boleh berada di bawah bangsa lain. Keyakinan ini diasah sejak pra sekolah lagi.

4. Mereka berkeyakinan semua bangsa akan masuk neraka kecuali Yahudi, jika masuk pun sekadar enam hari.Walaupun keyakinan ini karut, ia sudah tertanam dalam minda bangsa mereka.

Mereka berjuang sejak ribuan tahun, pengalamannya luas, ilmunya banyak dan mereka cerdik. Mereka tidak ramai [ antara sebabnya adalah Holocaust] tetapi hidup merata-rata dalam kumpulan kecil. Yang nampak besar sedikit jumlahnya itulah di tanah2 Palestine yang dicerobohi.

Mereka ada trademark. Mudah sahaja, jika bangsa Caucassian yakni orang kulit putih hidungnya tajam, orang Yahudi pun sama tajam dan mancungnya tetapi sedikit bengkok. Mereka tidak boleh menyorok, kecualilah Yahudi kacukan. Yahudi sejati hidungnya tajam dan bengkok.Mereka bangsa tua yang sangat memahami hal-hal agama, ajaran samawi, juga sejarah.

Selain cerdik dan pintar, mereka selalu berfikir, mereka faham bagaimana mahu berjuang..mereka berjuang penuh bijaksana dan berdasarkan ilmu, walaupun bangsa mereka tidak ramai.

Sesetengah bangsa berjuang secara bodoh dan melulu.?Jumlahnya kecil, tetapi otak mereka menguasai dunia, mereka berjaya memecah belah bangsa lain supaya dikawal mereka. Mereka tidak menguasai dan menjajah secara langsung, tetapi menjajah secara ideologi. Kebanyakn ideologi2 di dunia ini adalah ciptaan Yahudi yang diamalkan seluruh dunia.

Antaranya adalah:
Komunisme - Ciptaan Karl Marx, seorang Yahudi.
Kapitalisme
Nasionalisme
Sosialisme
Demokrasi

Sebahagian ideologi2 ini ada berkaitan untuk merosakkan akidah manusia. Saya yakin mereka yang mencipta teori2 ini pun tidak meyakininya. Sesiapa yang yakin dan amalkan adalah orang yang bodoh, orang cerdik tidak akan yakin. Contohnya teori Darwin yang bijaksana - sebenarnya dia sendiri tidak yakin dengan teorinya.

Ini adalah satu alat untuk memperbodoh2kan dunia.Maka akhirnya bergaduhlah pendokong2 ideologi2 ini sesama sendiri. Bahkan dalam ajaran Islam fikrah2 Yahudi diselit2kan di dalamnya. Maka wujudlah Islam militan, Islam liberal, Islam demokrasi, sosialis, pasif dsb.?[Tidak termasuk sulaman2 yang ditusuk dalam pemahaman wahabi, qadiyani dsb]/

Bahkan di Amerika sendiri seluruh sistemnya adalah sistem Yahudi. Ekonomi dan cara berfikirnya sudah dipengaruhi Yahudi, sedangkan Yahudi tidak ramai di sana.Sebab itu mana2 bakal Presiden, jika tiada darah yahudi atau bukan pro Yahudi, samada tidak naik menjadi Presiden atau jika menjadi Presiden, akan dibunuh. Golongan ini ada jentera tersendiri untuk menaikkan Presiden yang berbangsa Yahudi atau pro-Yahudi. Contohnya John Ferdinand Kennedy mati ditembak kerana dia bukan kroni Yahudi.

Yahudi juga mencipta riba untuk diamalkan satu dunia ..supaya cepat mendapat untung. Mereka menguasai ekonomi orang lain. Padahal sesama mereka berniaga, mereka mengharamkan riba. Pencipta/Bapa riba adalah Yahudi.?Begitulah bangsa yang bercita2 besar dapat merealisasikan perjuangan yang dapat menguasai dan menakluk dunia.?Suatu bangsa boleh menjadi kuat kerana ada cita2 besar..samada atas dasar ideologi, cita2 bangsa atau cita2 agama. Jika suatu bangsa itu ramai tetapi tiada cita2 besar, sekadar cita2 cari makan, itu tidak kuat.

Contoh, bangsa Cina dari dahulu hingga sekarang ramai bangsanya berhijrah kerana cita2nya hendak mencari makan sahaja. Sebab itu mereka tidak menjajah negara lain, tetapi menguasai ekonomi negara lain. India lagilah….lebih satu bilion penduduknya tetapi sejak dulu tiada cita2 besar. India tidak pernah menguasai dunia kerana cita2nya kecil.?Buat masa ini ada dua bangsa yang memiliki cita2 besar iaitu Yahudi dan Islam, malangnya umat Islam cita2nya sudah mati sejak 700 tahun lepas.

Kekuatan orang Islam adalah pada Allah tetapi bagaimana orang Islam hendak membangun dan maju, sedangkan hendak menyebut nama Tuhan dan mempromosikan cara hidup Islam pun malu?. Sedangkan Allah itu pemilik dunia dan akhirat.. fikir - fikirkan.

kt tuk releks.info

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails